Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser till Ånge

/
  • Peter Moberg, närpolischef i Ånge, kan glädja sig åt att det blir fler poliser inom kort inom närpolisområdet.

Fler poliser är på väg till Ånge. – Inom två månader kommer två aspiranter och till sommaren ytterligare en, säger Peter Moberg, närpolischef i Ånge.

Annons
Ånge närpolisområde har under en längre tid brottats med en för liten personalstyrka.
För närvarande finns det sex poliser och då är även Peter Moberg inräknad.
Det är långt under det antal som vi ska vara. Om vi hade den bemanning som vi ska ha här i Ånge så skulle vi vara tio poliser med mig inräknad, säger Peter Moberg.
Vakanserna på tjänsterna har också inneburit att det har varit svårt att ge ledighet till de som har varit i behov av ledigheter av olika anledningar.
Det har varit en mycket tuff höst för personalen.
Men nu börjar Peter Moberg att skymta ett ljus i mörkret när två aspiranter snart kommer till Ånge för tjänstgöring.
En kommer redan i december och det kommer innebära mycket för bemanningen. Att kunna vara sju istället för sex poliser är en mycket stor skillnad. Dessutom kommer ytterligare en aspirant i januari. Och ytterligare några månader senare, närmare bestämt i juni, kommer ytterligare en, fortsätter Peter Moberg.
Så när sommaren kommer, en tid på året när det oftast är mycket för polisen att göra, då är styrkan i det närmaste fulltalig. Vi kommer att vara en polis kort då.
Peter Moberg tror också att det kommer att bli lättare att rekrytera poliser till Ånge i framtiden.
En av aspiranterna som går utbildningen nu är från kommunen och han har sökt sig hit. Dessutom kommer en tjej från kommunen att börja polisutbildningen i Umeå efter jul. Så henne hoppas jag kommer att återvända hit när hon är klar. Och fler kan det bli i framtiden. Det öppna hus vi hade för en tid sedan var bra. Ett tiotal kom till oss på stationen för att få information. Några från kommunen sökte också distansutbildningen, men tyvärr kom ingen med på den, slutar Peter Moberg.

Mer läsning

Annons