Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkan i Ljungaverk kan mista bidrag

/
  • Peter Olsson, folkpartiet anser att bidraget till Ljungaverks Folkets Hus på 1,6 miljoner kronor ska dras in. Det är för lite verksamhet för så stort bidrag menar han.

—Dra in bidraget till Folkets Hus i Ljungaverk. Verksamheten är för liten för de pengar man får. Det säger Peter Olsson, (fp).

Annons
När humanistiska nämnden förra veckan beslutade om att dra bort bidrag till bygdegårdar och Folkets Hus på olika orter i kommunen reagerade Peter Olsson.
Besparingen skulle endast bli 109 000 kronor. Och det bland föreningar som har en bra verksamhet, säger han.
Han deltog inte i beslutet om neddragningarna och kommer nu med ett eget förslag för att spara kommunal pengar.
Folkets HUs i Ljungaverk får årligen etts bidrag på 1,6 miljoners kronor. Dra in det helt. Det finns inte verksamhet i husets som motiverar det här stora bidraget. Det går inte att jämföra med de aktiviteter som finns i Folkets Hus i Ånge, fortsätter Peter Olsson.
Han inser att han kommer att få mycket ovett för sitt ställningstagande. Han är sedan tidigare ute i blåsvädret för sin förslag om att lägga ned bokbussen.
Jag förstår att jag kommer att få ovett för det här. Men det får man ta. Bidraget som Folkets Hus i Ljungaverk får är ett hån mot de små byarna och även mot hela kommunens ekonomi, säger Peter Olsson.
Åke Nyhlén, Ånge arbetarkommuns ordförande och bosatt i Ljungaverk reagerar starkt mot förslaget.
Det är viktigt att Folkets Hus i Ljungaverk finns kvar. Det finns en ungdomsgård i huset. Dessutom är det viktigt för demokratin att det finns bra samlingslokaler. Det är också viktigt att man skapar mer verksamhet och då kanske först och främst för ungdomar. Men det här är väl bara ett sätt för att skapa en rubrik, slutar Åke Nyhlén.

Mer läsning

Annons