Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar kämpar vidare för Lövträdet

– Gör en riktig konsekvensanalys innan ni beslutar om en eventuell nedläggning.

Det menar föräldrarna till barn på Lövträdet i en skrivelse till humanistiska nämnden i ett försök att rädda förskolan.

Annons

Förra veckan informerades föräldrarna till barn på Lövträdet att förskolan kan läggas ner nästa år om barnafödandet fortsätter att minska i Ånge tätort.

Ett formellt beslut i frågan tar humanistiska nämnden på sammanträdet nästa vecka. Inför det har föräldragruppen riktat ett brev till ledamöterna där man kräver att en konsekvensanalys tas fram som är gjord på riktiga grunder.

– Det finns fakta i underlaget som inte är riktiga. Lövträdets matkostnader sades var lika stora som Regnbågens förskola. Det stämmer inte. Regnbågen betalar nästan det dubbla, lyfter föräldrarna fram.

Föräldrarna menar också att det är en styrka att förskolan bara har en avdelning.

– Det är bra för barn som har svårt att bearbeta intryck eller är infektionskänsliga. Vi ser heller inga problem med en liten personalgrupp. För planeringstid på dagen kan man få hjälp av förskolan Gulsippans personal, skriver man.

Föräldrarna vill också att kommunen kontrollerar hur många barn som väntas födas inom tätorten och hur många som inte sökt plats till hösten än.

– Gör inte samma misstag som tidigare. Förskolor har lagts ner för att sedan få öppna i nya lokaler på grund av ökat barnantal.

Redan till hösten kommer en förskoleavdelning i tätorten att läggas ner. Vilken det blir är inte uttalat ännu.

Mer läsning

Annons