Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förgyllde tillvaron på äldreboenden

/

I dag tog musikskoleprofilen Nils-Håkan Kempe med sig eleven Tomas Svedin på en miniturné till två av kommunens äldreboenden.

Annons

De platser som stod på körschemat var Utsikten i Ljungaverk och Gläntan i Fränsta, där de boende bjöds på ett halvtimmeslångt program bestående av musik och sång.

– Vi gör lite dansbandslåtar, schlagers och så, låtar som de flesta förmodligen känner igen, berättar Nils-Håkan Kempe, som ackompanjerade Tomas Svedins sång.

Spelningarna sker inom ramen för Ånge musikskolas ordinarie verksamhet och är enligt Nils-Håkan Kempe ett efterfrågat samarbete.

– Det finns ett utbrett önskemål från äldreboendena om att vi ska komma ut till dem, och det brukar vi försöka göra så mycket det bara går, säger musikläraren som varit musikskolan trogen under många år.

Han förklarar också att man gärna hade fortsatt med att besöka äldreboenden, men att det just nu bara blir de två framträdanden som skedde under måndagen.

– Förhoppningsvis så kommer vi att hinna med att göra ett par besök till innan den här terminen är slut, och då tror jag även att vi ska försöka få med oss min gode vän Torbjörn Martinsson, slutar Nils-Håkan Kempe.

Mer läsning

Annons