Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan ska bli ett företagshus

/
  • Knattebos tid som förskola är över, men kommer inom kort att börja byggas om till ett företagshus för fem lokala firmor.

Palle Hellberg var den som köpte förskolan Knattebo i Ljungaverk. En fastighet han ser stora möjligheter med.
– Vi ska göra om det till ett litet företagscentrum, säger han.

Annons

Nedräkningen för Knattebos tid som förskola närmar sig vägs ände. Om några veckor så ska verksamheten ha flyttat in under skolhusets tak, där ombyggnaden fortfarande pågår för fullt.

– Och vi går och väntar på att barnen ska få flytta så att vi själva får börja bygga om, säger Palle Hellberg, ny ägare av förskolan Knattebo som kommer att få genomgå en omfattande ombyggnation innan den tas i bruk.

Syftet med förvärvet är nämligen att dels att kunna flytta delar av den egen företagsverksamhet till huset (se längre ner i texten), men också bygga upp ett litet företagscentrum i lokalerna.

– Vi är totalt fem firmor som kommer att flytta in, bland annat min frus fotvårdsverksamhet och en som är på gång att starta upp ett microbryggeri för öl, berättar Palle, som i dubbel bemärkelse kan beskrivas som "motorn" i satsningen på ett nytt företagshus.

– Jag håller på med import av bilar och reservdelar till gamla amerikanare, och det här med bildelsförsäljningen har bara ökat och ökat. Därför kändes det som en bra möjlighet att göra ett kombinerat showroom och reservdelslager med butik, säger Palle.

Det som inte kommer att finnas på plats är själva verkstaden, som blir kvar i Johannisberg.

– Den lämpar sig bättre där, konstaterar han.

Men det är inte bara i Ljungaverk som det finns framtidsplaner för de fastigheter som Åfa valt att göra sig av med. Även i Torpshammar så flaggas det för ny verksamhet i huset på Flottarvägen.

Enligt uppgift så är köparen ett företag som redan bedriver verksamhet i de övriga Medelpadskommunerna, och som är verksamma inom vård- och omsorgssektorn.

Mer läsning

Annons