Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta planer på p-skivor i Ånge

/
  • Här ser Företagskrafts projektledare Göran Eriksson en möjlighet att skapa fler parkeringar för allmänheten i anslutning till Centraltoget i Ånge.

Ett 15-tal nya parkeringsplatser går att skapa i anslutning till Centraltorget i Ånge. Dessutom fortsätter man att titta på p-skivor för att begränsa ockupationstiden.

Annons

Det är Företagskrafts projektledare Göran Eriksson som haft näringslivsutskottets uppdrag att titta på om det går att skapa fler parkeringar i Ånge centrum, samt om det går att hitta någon lösning för att de tillåtna två timmarna bättre ska efterlevas.

I det sistnämnda fallet så finns också ett förslag av det "snurrigare" slaget, att införa p-skivor för parkeringarna i anslutning till Centraltorget.

– Jag har tittat på det och min förhoppning är att vi går vidare med det, säger Göran Eriksson.

Han har också ventilerat frågan om man skulle kunna frigöra fler parkeringar för allmänheten genom att begränsa antalet förhyrda platser vid torget.

– Det skulle gå att skapa ytterligare ett 15-tal parkeringsplatser där om man erbjuder de som hyr en annan parkeringsplats, och de handlare som jag pratat med tycker att det låter som en bra grej säger Göran Eriksson, som också fått mandat av näringslivsutskottet att påbörja förhandlingar om de platserna.

Ett tredje önskemål för Ånge centrum är att det finns någonstans där man med enkelhet kan parkera en bil med påkopplat släp eller husvagn. Visserligen finns en sådan yta vid kommunhuset, men som av många anses ligga lite undanskymt och vara svår att få plats på.

– Som det ser ut i dag skulle man kunna tänka sig att göra i ordning ytan mellan Posten och Systembolaget. I alla fall så länge ingenting nytt händer med posthuset, säger Göran Eriksson.

När det gäller önskemålet om fler parkeringar i Fränsta så säger han att läget är status quo. Det vill säga, ingen snabb lösning verkar vara i sikte.

– Det har inte hänt någonting mer där, konstaterar Göran Eriksson, som dock hoppas att även den bollen ska kunna komma rullning så småningom.

Mer läsning

Annons