Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsparti eller missnöjesparti?

/
  • Vår framtid går till val på en plattform utan löften och beskrivs av Ånges kommunalråd som ett missnöjesparti som kommer sitta med allianspartierna.

De ser ut att få en hel del inflytande i kommunen, men går på val från en plattform utan uttalade mål.
– Vi ska förändra Ånge kommun, säger Leif Edh, Vår framtids förstanamn i kommunpolitiken.

Annons

Rundfrågningen bland de lokala partiföreträdarna gav det svart på vitt. Nykomlingarna Vår framtid väntas få in, inte bara en fot, utan flera fötter i Ånge kommunfullmäktige efter valet. Frågan är bara vilka frågor som i så fall kommer att drivas.

För några uttalade löften om vilka frågor som Vår framtid kommer att kämpa för i kommunpolitiken har inte getts. Varken i sociala medier, verbalt eller i det valprogram som delats ut finns några tydliga linjer utmålade.

– Vi är fortfarande så nya att vi inte riktigt har hunnit med oss än, men vi kommer att komma med en hel del, säger Vår framtids förstanamn på listan Leif Edh.

Men blir inte en röst på Vår framtid att köpa grisen i säcken i så fall?

– Inte alls. Vi kommer att driva de frågor som folket ute i byarna vill att vi ska driva.

Och om alla byar till exempel vill ha en egen skola eller egen affär?

– Vi vet att kommunen inte har råd med allt, så det kommer att krävas ett starkt engagemang ute i byarna om man vill förverkliga sina önskningar. Därför vill vi införa ett utvecklingskontrakt vilket betyder att om de som bor i byn uppfyller sin del så ska vi se till att kommunen uppfyller sin, säger Leif Edh.

Att många politikerkollegor tror på nykomlingen är dock inte synonymt med en tro på att de har ett stöd som håller över tid.

– De är ett missnöjesparti, och jag tror fler som är missnöjda kommer att gå dit än till Sverigedemokraterna, säger till exempel Sten-Ove Danielsson (S), som heller inte ger mycket för löftet om att Vår framtid kommer att stå på neutrala ben.

– Att de inte kommer att välja sida tror jag inte alls på. Direkt efter valet så kommer de att sitta med alliansen, säger Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons