Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glest mellan besökare och varor i Hemnets gigantiska varuhus i Birsta

/

Annons

Det är glest mellan både kunder och varor i jättebutiken Hemmet i cen­trum, Birsta. Att det går dåligt för företaget beror inte på den ekonomiska krisen eller köpsvaga kunder. Nej, företagets vd Lennart Lidsten hävdar bestämt att företaget är utsatt för leverantörsbojkott. ”Trots att vi betalar i förskott får vi inte varorna i tid”, säger Lidsten. Han anser att Hemmet i centrum motarbetas av såväl de stora leverantörerna som ortens vitvaruhandlare och banker. Lidsten har dock inte gett slaget förlorat. Han är beredd att göra en anmälan till näringslivsombudsmannen.

Snabbtåg Ånge-Sundsvall försenas. Det blir inget avgörande om den framtida tågtrafiken mellan Sundsvall och Östersund förrän efter nyår. Det fattas fortfarande sju miljoner kronor innan snabbtåget X10 får klartecken för trafik på sträckan. I mitten av februari fattas det avgörande beslutet. Det är regeringens åtstramningspaket som satt käppar i hjulet för det nya snabbtåget. De statliga besparingarna har gjort att den ursprungliga finansieringen av X10-trafiken gått i stöpet.

Två musikprofiler. Två premiärer under en och samma helg. Har det stora körkriget brutit ut? ”Nej. Det har bara råkat bli så här”, säger Kjell Lönnå. ”Det handlar om mångfald i stället för enfald”, säger Staffan Lindroth. På lördag har årets upplaga av Kjell Lönnås Jultonskonsert premiär i Sundsvall. Samtidigt sätter Staffan Lindroth upp Johan Sebastian Bachs Juloratorium. I Sundsvall bör det finnas publikunderlag för båda arrangemangen.

Mer läsning

Annons