Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör nytt försök med förenklad bemanningsverksamhet

/

En förenklad modell av kommunens bemanningsmodell Smartare bemanning ska vara sjösatt och i drift första februari 2016. Det beskedet gav personalchef Lena Laaksonen vid personal- och organisationsutskottets senaste möte.

Annons

Att arbetsmodellen Smartare bemanning inte har fungerat helt friktionsfritt har ST tidigare rapporterat om, liksom att kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) tidigare i år satte ner foten och meddelade att det var dags att göra en ordentlig översyn.

– Det ska fungera, annars får vi plocka ihop det här, var det tydliga beskedet som gavs då.

Om så blir fallet kommer utkristallisera sig under 2016. I alla fall enligt den plan som Ånge kommuns personalchef Lena Laaksonen i slutet av november presenterade för personal- och organisationsutskottet.

Där berättade hon dels att en ny bemanningschef rekryterats i form av Linda Wikström, tidigare enhetschef på Spångbrogården, och att en förenklad modell av Smartare bemanning är tänkt att börja implementeras i verksamheten och vara i gång första februari 2016. Därefter kommer man fortsätta införa den förenklade modellen successivt, med ambition att vara helt i gång när det nya året hunnit fram till maj.

Mer läsning

Annons