Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvan åter igång

Ungdomskaféet Gruvan i Ånge har återigen slagit upp portarna efter sjukdom och problem med mögel i källaren till kyrkans hus där man håller till.

Annons
Det var många turer kring ungdomskaféet Gruvan. Oenigheten både bland kyrkans representanter och Ånge kommun var hösten år 2003 mycket stor.
Rubrikerna kring kaféet var många och långa under några dagar.
Men till slut nåddes en uppgörelse där ungdomarna fick vara kvar om inte Ånge kommun lade sig i.
Det fungerade också mycket bra fram till förra sommaren. Då tog de flesta i styrelsen studenten och det blev bara två kvar i styrelsen för gruvan.
Och tanken var att Gruvan skulle återuppstå i höstas.
Allt som behövdes för att kaféet skulle öppna igen varf klart utom inköpen, när handledaren för ungdomarna blev långtidssjukskriven. Därför tvingades den nya styrelsen för gruvan att skjuta på alltihop.
Men det var inte det enda mörka molnet på himlen för ungdomarna.
Planerna på attg öppna kaféet lagom till Lucia fick helst ställas in när det konstaterades attg det varf mögel i källarlokalen.
Lokalen måste renoveras innan den gick att använda.
Och de sista dagarna i februari kunde man återigen öppna kaféet med ett 20-tal gäster.
Och sedan dess har gästerna kommit till gruvan och längre fram i vår är det meningen att det ska bli en officiell nyöppningsinvigning.
Lite nyheter aviseras också för verksamheten.
Visserligen kommer gymnasieungdomarna attg vara den grupp som Gruvan vänder sig till. Men några dagar kommer man också att ha öppet allmänheten som vill komma och fika. Och det har blivit möjligt eftersom kommunen inte längre är inblandad i verksamheten.

Mer läsning

Annons