Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill miljoninvestera i Samservice

/
  • Hasse Karlsson är beredd att investera två miljoner kronor i Samservice, men budet på fastigheten är inte fullt ut vad Åfa satt som lägsta gräns.

Hasse Karlsson är beredd att investera ett par miljoner kronor i att göra om Samservice från bommat kontor till levande samlingspunkt.
– Jag har lämnat ett bud, säger sporthandlaren tvärs över vägen.

Annons

Kanske kan frågan om Samservicehusets framtid vara på väg att få ett svar. I alla fall så finns det signaler om att avgörandet närmar sig.

– Jag och Joakim (Åfas vd, reds anm) är överens om att vi vill göra klart det här innan semestrarna, säger Stiven Wiklund (S), styrelseordförande i det kommunala fastighetsbolaget Åfa.

Klart betyder i det här fallet ett beslut om att antingen sälja fastigheten till högsta budgivare, eller så behålla Samservice i egen regi och i stället inrikta sig på att hitta nya hyresgäster till Fränstas centrumhus.

– Självklart ska en så här bra lokal inte stå tom, säger Stiven Wiklund.

En som håller med är handlaren Hasse Karlsson, som nu går ut och öppet berättar om sitt intresse.

– Jag har lämnat ett bud. Exakt hur mycket vill jag inte säga, men den totala investeringen uppgår till två miljoner kronor, säger han.

Visionen är att skapa en samlingspunkt som kan erbjuda allt från kroppsvård och samhällsservice till möteslokal och mat.

– Här ska finnas ett kafé eller matställe, och en uteservering där man kanske också kan ha en mindre scen, säger Hasse Karlsson.

Förmodligen kommer också den sportbutik han driver på andra sidan gatan att flyttas över om en namnteckning hamnar på ett köpekontrakt.

– Men det ska inte bli någon handelsgalleria här inne. Det är en samlingspunkt som Fränsta behöver, och det är här som förutsättningarna för det finns, anser Hasse Karlsson.

Vad det hela mynnar ut i får framtiden utvisa.

Åfa har satt två miljoner kronor som lägsta pris. En nivå som ännu inte är nådd.

– Vi tycker inte att det är något överpris, och vi kan inte sälja bara för att sälja, menar Stiven Wiklund, utan att föregå styrelsens beslut i frågan.

Mer läsning

Annons