Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska det lagas mat om 48 timmar

/

Skolstarten närmar sig med stormsteg, men än pågår byggnationerna för fullt i flera skolor. Bland annat på Bobergsgymnasiet, där det nya storköket ännu inte är klart.

Annons

På onsdag är det dags. Då är det upprop för ännu ett läsår och Björkbackaskolans elever ska åter börja vandra uppför den lilla backen till Bobergsgymnasiets kök för att äta.

Ett kök som med två dygn kvar till produktion mer påminner om ett slagfält än ett modernt storkök med god arbetsmiljö.

– Jag fick signaler för några veckor sedan om att det inte såg så bra ut, säger humanistiska förvaltningens chef Urban Åström, som dock inte har någon mer uppdaterad bild än så.

– Vi har ingen backupplan, utan det här är en tjänst vi köper av tekniska förvaltningen och som vi förväntar oss ska fungera, säger Urban Åström.

Beskedet från kommunens tekniske chef Ove Skägg är också av det lugnande slaget. Det ska gå att laga skolluncher redan från första skoldagen.

– Det ska bli klart. Vi har inget annat alternativ, säger Ove Skägg.

Det som inte kommer bli klart är den nya paketeringsavdelningen för hemtjänstens matleveranser, men där är också tidsmarginalen mer frikostig.

– Den ska vara i gång från och med första september, så där har vi några veckor till på oss, säger Ove Skägg.

Men det är inte bara i Ånge som hantverkare har anlitats för att förändra skollokaler. I Torpshammar och Ljungaverk ska nya förskoleavdelningar in under skolornas tak. Ett arbete som tagit längre tid än det först var tänkt.

– I Torpshammar ser det bra ut, där är man i stort sett klar. Däremot så kommer förskoleflytten till Ljungaskolan att bli försenad, säger Urban Åström.

Något exakt datum för när flyttlasset kommer gå finns inte i skrivande stund.

Beskedet är dock att ingen flytt kommer att genomföras innan både lokaler och utemiljö är klar och anpassad för förskoleverksamhet.

– Vi sitter heller inte i sjön eftersom vi fortfarande har tillgång till Knattebos lokaler, säger Urban Åström.

Mer läsning

Annons