Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haveröveckan: "Det blir större och större för varje år"

/
  • Att vara många som kokar soppan behöver inte vara dåligt – det är Haveröveckan ett exempel på.

För åttonde året i raden går byarna från Östavall till Överturingen ihop och skapar en vecka fylld med aktiviteter för såväl gammal som ung.
Det är dags för Haveröveckan.

Annons

Haveröveckan började som ett samarbete mellan byarna. De olika småbyarna brukade anordna väldigt mycket, men det var knappt att de själva visste vad som hände i området. Det hela resulterade i Haveröveckan, som nu är inne på sitt åttonde år.

– Det är jätteroligt, det blir bara större och större för varje år, säger Anna-Karin F Gunnarsson, som är en av de som anordnar veckan.

Tillsammans är de nästan drygt femtio personer som tillsammans ser till att veckan fylls med aktiviteter som passar alla. Och trots många kockar, blir det ingen dålig soppa.

– Jag tror att det är just på grund av att alla hjälps åt och att vi inte har någon ordförande eller liknande, som det har gått så bra. Alla tar stort ansvar och ser till att det blir en vecka med full aktivitet och glädje, säger Anna Karin F Gunnarsson.

Årets upplaga är större än någonsin och besökarna kan välja och vraka på aktiviteter som till exempel en långloppis, nostalgibingo, yoga, smörkärning, olika föreläsningar och konstutställningar.

En av de största skillnaderna från föregående år är att de inte har fyllt på med aktiviteter, utan att tänka så mycket på om de krockar med varandra eller inte.

– Alla har inte samma intressen. Kommer man en hel familj så kan någon vilja gå på auktion, någon gå på en loppis och en annan prova på smörkärning. Då är det bra att man kan välja och vraka. Sen har vi även märkt att det kommer fler hit när det finns fler aktiveter att välja på, säger hon.

På lördag drar veckan i gång på allvar och sedan är det full fart ända till nästa helg.

Då avslutas veckan med en stor fest på lördagen och för de som vill och orkar hålls även en gudstjänst i Missionskyrkan på söndagsmorgonen, följt av en föreläsning och sen uppträder även Mittfolk på eldnäset på Söndagskvällen.

Mer läsning

Annons