Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hindrade tjuv från fräck stöld

/
  • Veckans hjälte. David Sundström, butiksbiträde på Ica Supermarket i Ånge, sprang ifatt tjuven och tog tillbaka kundens plånbok. Efter händelsen sattes denna skylt upp vid butikens ingång.

Ett affärsbiträde har gjort veckans hjälteinsats. David Sundström hindrade tjuven från att stjäla kundens plånbok.

Annons
Det blev ingen vanlig arbetsdag för affärsbiträdet David Sundström i måndags. Han jobbar på Ica supermarket i Ånge. När han plockade upp varorna fick han syn på en tjuv.
Jag tittade upp för att heja på en kvinna som jag är bekant med och då såg jag hur mannen blixtsnabbt tog plånboken ur hennes kundvagn, säger han.
Den 30-åriga kvinnan hade placerat plånboken i ett fack längst fram i vagnen. Tjuven kom gående mitt emellan David Sundström och kvinnan och med snabba händer stoppade han på sig sitt byte och gick i rask takt mot utgången. Utan att tänka sig för sprang David Sundström efter och haffade tag i mannen.
Jag tog tag i hans arm och tog tillbaka plånboken. Jag tänkte att jag skulle stoppa den i fickan för att kunna använda båda händerna att hålla fast tjuven med men då slet han sig och sprang ut ur butiken.
Händelsen är polisanmäld och polisen arbetar med att försöka identifiera mannen som enligt vittnen är i 30-årsåldern. Än har man ingen misstänkt.
Den 30-åriga kvinnan är mycket tacksam för David Sundströms snabba agerande och han har belönats med blommor. Han vill passa på att varna kunderna från att lägga plånböcker eller väskor i vagnarna.
Vi brukar uppmana kunderna att ha uppsikt över sina saker. Man ska inte ens lägga pantkvittona i vagnen, säger han.

Mer läsning

Annons