Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeykillar byggde laganda på läger i Naggen

/
  • William Schmit och Jonas Berggren spelade tidigare i Matfors. Nu har de träffat sina nya lagkamrater under helgens läger i Naggen.
  • Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Jonathan Dahlberg Larsson kör slalombanan med skottkärra utan att se och Rasmus Norin som har hörselskydd och därför inte hör, skriker ut vägen.
  • Christina Rylander Bergqvist, lagledare för 91:orna, var nöjd med lägerhelgen.
  • Jonathan Dahlberg Larsson kör slalombanan med skottkärra utan att se och Rasmus Norin som har hörselskydd och därför inte hör, skriker ut vägen. Lagkompisarna som tittar på har lika kul de.

Sundsvall Hockeys grabbar födda 1990 och -91 hade ett teambildningsläger i Naggen under helgen. Ett läger där mobiltelefonerna inte fungerar och där man får sitta eldvakt. — En väldigt bra upptakt på säsongen, säger Christina Rylander Bergqvist tränare för 91:orna.

Annons
Inför den stundande säsongen var Sundsvall Hockeys a-pojkar på ett kombinerat tränings- och grupptillhörighetsläger. Under helgen fick killarna sova i militärtält och de har även haft ett grupparbete i att skapa kompisregler. Där fick de ge förslag på regler som sedan tränarna ska sammanställa och använda i praktiken.
Då är det lättare för oss ledare att ställa krav, säger Christina Rylander Bergqvist.
En av punkterna som grabbarna lade fram var: Skippa snuset.
Det har var under lägret bland annat teambildningsövningar, femkamp, fysträning och grillkväll. Efter ett fyspass fick de springa upp till utkikspunkten i Naggen. Vägen dit gick via \"mördarbacken\" men det var ingenting som grabbarna skrämdes av.
Det bästa har varit fysträningen, säger Niclas Wedin, en av 91:orna.
Under natten fick de sitta eldvakt efter ett eldpostschema. Något som gick, som lägret i övrigt, utan problem.
Det som verkligen är bra är att mobiltelefonerna inte fungerar här, säger tränaren Lars Hall.
Det är väl kanske så det ska vara på ett teambildarläger tid för att skapa kompisanda utan datorer och telefoner.

Mer läsning

Annons