Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på bättring med ny organisation

/
  • Ånge kommun förväntar sig att den nya polisorganisationen ska ta tag i polisbristen på landsbygden.

Polisens nya organisation innebär att ledningen kommer ännu längre bort från Ånge kommun. Ändå är förhoppningen att den nya organisationen ska innebära förbättringar.

Annons

"En jämnare fördelning av de polisiära resurserna är en grundbult för att lyckas med en förändring".

Det skriver Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson i kommunstyrelsens yttrande över den förestående omorganisationen av polisens geografiska indelning.

För även om avståndet till högsta ledningen ökar så ställs ändå en förhoppning till att man i och med den nya indelningen ska få upp ögonen för behovet av poliser även på landsbygden.

– Riskerna med förslaget är att den sneda resursfördelningen bibehålls. Den bemanning som finns i Ånge kommun i dag är helt oacceptabel oavsett organisation, skriver kommunalrådet.

I yttrandet nämner han också ett exempel på där den bristfälliga polisiära närvaron även påverkat samhällets övriga räddningstjänst.

– Nyligen fick ambulans dagtid vänta med sin insats i över en timme innan man fick biträde av polis, skriver Sten-Ove Danielsson, som hoppas på att efter nyår få uppleva en högre polisiär närvaro som har tid åt att bedriva ett givande samarbete med kommunen.

Mer läsning

Annons