Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på skolidrottsplats

/
  • En enda stor öken är grusplan som de 1 000 eleverna använder sig av. Hoppgropar, kastringar, löparbanor och andra anordningar saknas.

–1 000 elever behöver en bra skolidrottsplats. och nu ska vi sätta oss ned och se hur vi kan lösa det. Det säger Erik Lövgren, ordförande i humanistiska nämnden i Ånge om planen på en skolidrottsplats.

Annons
Eleverna i Bobergsskolans gymnasium, Minervaskolans högstadium och Björkbackaskolans låg- och mellanbstadium har idag en stor grusplan för utomhusgymnastik och idrott.
Planen är inte bra. Den har inte några anordningar som gör det möjligt att ägna sig åt gymnastik och idrott på ett bra sätt, säger Erik Lövgren.
Idrottslärarna vid de tre skolorna påpekade för några år sedan behovet att ha en utemiljö som gör det möjligt att ha vettiga aktivieter.
Åfa, det kommunala fastighetsbolaget tog då fram ett förslag på åtgärder. Jag är inte säker. Men jag tror att prislappen då hamnade på omkring 700 000 kronor, fortsätter Erik Lövgren.
Den prislappen är trolligen nu för gammal och måste räknas om för att få fram en vettig kalkyl.
Jag och fritidschefen ska tillsammans titta på vad det skulle kosta att göra en funktionell skolidrottsplats. Där det finns hoppgropar och annat som behövs för att ha en vettig lektion, fortsätter Erik Lövgren.
Och med varningssignaler om att barn rör på sig för lite och som kommer att visa sig högre upp i åldrarna, med övervikt, diabetes och dåliga ryggar är det ännu vitigare med att en bra utemiljö menar Erik Lövgren.
Vi tror på det här och är glada om vi kan få till en bra och fungerande skolidrottsplatsen för eleverna, slutar han.

Mer läsning

Annons