Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstfullmäktige förläggs till Fränsta

Ånge kommuns första kommunfullmäktige för hösten förläggs till Fränsta. – Vi försöker att hålla ett fullmäktige utanför Ånge varje år, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson.

Annons
Beslutet att kommunfullmäktige ska sammanträda någonstans ute i kommunen togs för ett flertal år sedan.
När beslutet togs var det för att de politiska partierna ansåg att man på så sätt skulle skapa ett större intresse för kommunpolitiken.
Och det har visat sig vara rätt. Förra året hade vi ett kommunfullmäktigemöte i Ljungaverk och då kom det fler åhörare än vad det brukar komma när vi sammanträder i Ånge, säger Sten-Ove Danielsson.
Årets första kommunfullmäktige har få ärenden på listan och därför passar man från kommunledningen på att ordna studiebesök på olika platser i Torp.
Vi ska bland annat besöka ett plusboende i Fränsta som har blivit väldigt populärt. Det är Åfa, det kommunala fastighetsbolaget som har ordnat ett plusboende i ett hyreshus som kallas för hjulångaren. Det finns nämligen behov av plusboende på alla orter i kommunen egentligen. Många skulle vilja bo så och lämna sina hus. Skulle vi få till mer plusboende, skulle vi också kunna få ut fler attraktiva hus till försäljning i kommunen. De som bor i plusboende klarar sig själva och är inte vårdkrävande, fortsätter Sten-Ove Danielsson.
AWPE i Torpshammar kommer också att få besök av kommunfullmäktiges ledamöter.
Här får man chansen att bekanta sig med eleverna som går AWPE-utbildningen. Den drivs tillsammans med ett privat företag. En lösning som inte finns på så många ställen, säger Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons