Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humanistiska nämnden vill köpa utescen

/

Humanistiska nämnden i Ånge kommun vill investera i en mobil och flexibel scen för 1,25 miljoner kronor.
– Vi reserverar oss mot att beslut tas med ett för dåligt underlag, säger Anders Öberg.

Annons

Tanken är att spara in på kostnader för en konventionell scen som kräver mycket arbetskraft varje gång den ska monteras upp.

Den typ av scen som är aktuell är i princip är en lastbilstrailer som viks upp när den ska användas. Men förslaget är inte populärt på alla fronter. Stefan Åsén (V) och Anders Öberg (Vår framtid) reserverade sig från beslutet.

– Vi tycker att kontakt med tänkta brukare angående vilket behov som finns samt en jämförelse av olika lösningar på marknaden är det minsta man kan begära, säger Anders Öberg.

Tanken är att scenköpet ska finansieras till största delen av bygdemedel, ett uttag ur den kassan med först 500 000 kronor ur 2016 års budget för bygdemedel och sen ytterligare 500 000 kronor för 2017 års bygdemedel. Resten av pengarna ska tas ur humanistiska nämndens investeringsbudget.

– Om vi tar en miljon kronor från bygdemedel till scenen samt 300 000 kronor till förbättring av skolgårdar blir det inte så mycket kvar till andra ideella projekt runt om i kommunen, säger Anders Öberg.

Mer läsning

Annons