Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttningskampanj

Ett fiskekort istället för ett SL-kort.
Det och mycket mer som flrgyller livet får flyttar från Märsta till Ånge. Det menar Anna Johansson, Ånge kommun, om den kampanj som ska locka inflyttare till kommunen.

Annons
Igår gick startskottet för kampanjen som vänder sig till de 22 000 människor som bor i Märsta, fyra mil utanför Stockholm.
Det här är första gången som vi har en kampanj som inte vänder sig till tidigare Ångebor, utan till männsikor som inte har någon anknytning till Ånge, berättar flyttmäklare Anna Johansson.
Och kampanjen byger på olika behov som boende i Märsta kan ha uppleva, men ha svårt att tillgodose så länge han eller hon bor kvar.
Det kan vara en hage till hästen, att pendla utan trängsel och bo utan lån för att nämna några, fortsätter Anna Johansson.
Kampanjen kommer att finnas på stora affischtavlor runt om i kommunen. Men även ett 30-tal bussar som matar resande till Märsta station ingår också i kamapnjen. På bussarna finns det riktade budskap och dessutom kommer direktutskick att hamna i brevlådoprna hos alla hushåll. I det berättas om de 85 byarna som finns i kommunen.
En uppföljning av utskicket görs efter någon vecka.
Till hela kampanejn finns Anna Johansson kopplad via sin mobiletelfon dit alla som är intresserade kan vända sig.
Jag har en förhoppning om att få 100 telefonsamtal, 260 svar via posten och 20 konkreta förfrågningar. Beroende på underlaget planerar vi att i slutet av augusti att låta intresserade får möjlighet att komma hit och på plats uppleva kommunen, fortsätter hon.
Omkring 300 000 kronor kostar kampanjen EU:s strukturfonder och länsstyrelsen står för kalaset. och det är väl värda pengar menar Anna Johansson.
Får vi 10 personer som flyttar in till kommunen får vi en intakt på 400 000 kronor. Det beror självklart på ålder på de som flyttarf in. men en genomsnittlig intäkt på 40 000 kronor per person ligger som grund för kalkylen säger Anna Johansson.
Kommunalrådet Sten-Ove Danielsson är också mycket postiv till initiativet.
Blir det ett lyckat koncept går det att tillämpa på andra geografiska områdem i landetg, säger han.

Mer läsning

Annons