Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen näringslivsenhet

En renodlad näringslivsenhet är sämre än den utvecklingsenhet som finns hos Ånge kommun.
Det anser kommunchefen Göran Fjellström i ett remissvar till moderaterna Berit Bergman och Carl-Henrik Ohlsson.

Annons
I slutet av förra år lämnade Berit Bergman och Carl-Henrik Ohlsson in en motion där man föreslog en ny näringslivsenhet hos kommunen.
Motionärerna ville att den skulle arbeta enbart med näringslivsfrågor.
Kommunchefen Göran Fjellström har nu skrivit ett yttrande över motionen och där han konstaterar att den idé som moderaterna för fram fanns för några år sedan i kommunen.
Och skulle man återgå till den modellen skulle man få samma problem som då menar han.
Den organisationen innebar en smal nisch med en specialist som på grund av det smala uppdraget inte upplevdes företräda kommunen eller uppletades känna till kommunens arbete i utvecklingsfrågor skriver Göran Fjellström.
Han anser att det nuvarande ordningen fungerar bättre och stöder sig på den utveckling kommunen har haft i Svenskts näringslivs undersökning om hur företagsklimatet upplevs av det lokala näringslivet. Kontakterna har blivit bredare och kloka finansieringar har gjort att man fått fler insatser till samma kostnad skriver Göran Fellström.
Han konstaterar att framtiden för organisationen blir högaktuell nästa år när EU:s projektpengar som finansierat utvecklingsenheten försvinner.

Mer läsning

Annons