Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen upprustning närmaste tiden

Inga pengar i år och inte nästa år för upprustning av väg 315 genom Haverö Och troligen inte heller några pengar under år 2007. — Det är inte klart när bärighetsåtgäderna kommer att göras, säger Håkan Eriksson, Vägverket.

Annons
Vägen 315 är en pulsåder för denb tunga trafiken av timmertransporterf från Jämtland och Härjedalen till sågen i Östavall. Men även till SCA:s terminal i Östavall.
Men den är också en väldigt viktig pulsåder för fjälltursmen mot Vemdalen, Funäsdalen och Tänndalen.
Därför är både turismnäringen och skogsnäringen måna om att vägen håller en bra standrad.
Och planer finns på att vägen ska rustas upp.
Den ska förbättras när det gäller bärigheten. Och det är för att den ska klara alla tunga transporter som rullar efter den, säger Håkan Eriksson.,
Men när satsningen på runt 50 miljonerf kronor kommer att genomföras är inte klart.
Det blir inte i år och inte nästa år. Jag är tveksam till att den kommer att genomföras under år 2007. Det går inte så snabbt som vi hade planerat, fortsätter Håkan Eriksson.
Men att satsningen skjuts på framtiden har ingenting att göra med satsningen på vägnätet vid Trollhätten som regeringen har beslutat.
Det harf ingenting med det här att göra, säger Håkan Eriksson.
När arbetet efter väg 315 kommer igång kommer det att vara den nuvarande sträckningen av vägen som ska förbättras.
Någon rätning av kurvor finns inte i planerna.
Skulle något sådant göras skulle detg bli ännu dyrare. Vi kommer att förstärka den befintliga sträckningen när arbetet kommer igång. Möjligen att vi gör något åt något backkrön, fortsätter Håkan Eriksson.
Vid en trafikmätning som Vägverket genoförde underf år 2001 passerade 500 fordon i snitt per dygn vägen vid länsgränsen mot Jämtland.
Belastningen är ännu större fram till Kölsillre där väg 314 mot Ytterhogdal startar.
Och med den ökade trafiken till fjällvärlden och ännu mer timmertransporter har trafikströmmen troligen ökat åtskilligt.

Mer läsning

Annons