Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget besked om Erik Thunefors Centeruppdrag

/
  • Erik Thunefors framtid i Åfas styrelse är ännu obesvarad.

Frågan om avhoppade Centerpolitikerns Erik Thunefors plats i Åfas styrelse ska utredas ytterligare. Det blev beskedet efter att kommunfullmäktige luftat Centerpartiets valärende.

Annons

I helgen berättade vi hur Centerpartiet ville ersätta avhoppade Erik Thunefors på bland annat styrelseposten i kommunala fastighetsbolaget Åfa. En fråga som valberedningen valde att lämnad därhän med motiveringen att ingen avsägelse inkommit från den som man vill ersätta.

Läs mer: Så vill Centerpartiet ersätta Erik Thunefors

Enligt hans efterträdare som gruppledare för Centerpartiet, Elisabeth Larsson, så finns det dock skrivningar som skulle kunna göra det möjligt att inom ramen för kommunallagen genomföra bytet i Åfa utan en avsägelse eller närmare motivering. Samtidigt konstateras det från annat håll att årsstämman då styrelseval sker är nära, men också att det finns olika uppgifter om man väljs för ett eller fyra år i ett helägt kommunalt bolag.

– Jag yrkar på återremiss, säger till slut valberedningens ordförande Erik Rapp (S), vilket blir linjen som alla parter tämligen omgående enas om att följa.

■■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons