Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget gehör för kritik mot psykiatriska kliniken

/

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslutar anmälan från Ånge kommun utan åtgärd.

Annons

Det var i januari som socialtjänsten vid Ånge kommun valde att anmäla psykiatriska kliniken vid Sundsvalls sjukhus till Inspektionen för vård- och omsorg.

Anledningen var att en handläggare slagit larm om att dennes kontaktperson inte fått den vård som det fanns ett akut behov av, samt att man under dialogen med kliniken upplevde sig få ett bemötande som var både nedlåtande och nonchalant.

Läs mer: Ånge anmäler läkare vid psykiatrin till IVO

Enligt psykiatriska klinikens verksamhetschef så är det beklagligt att socialtjänsten i Ånge gjort en annan bedömning av patientens diagnos och behandling. Eller som det konstateras i yttrandet, "det åligger specialistläkare och inte socialtjänsten att göra de medicinska bedömningarna".

Vidare så framhåller verksamhetschefen att det länsövergripande samverkansavtalet för psykisk ohälsa har följts, liksom gällande rutiner för individuell planering.

"Däremot har socialtjänsten i det aktuella fallet inte följt den lokala överenskommelsen som gäller för sammankallande till samordnad individuell planering", skriver psykiatrins verksamhetschef, och lämnar bemötandedelen okommenterad.

Enligt Inspektionen för vård och omsorg så utreds den frågan vidare av Patientnämnden, medan anmälan om felaktig behandling avslutas utan kritik.

Mer läsning

Annons