Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spår av nya hyresgäster

/

Satsningen på ett järnvägsspår i den gamla postterminalen har ännu inte burit frukt.
– För närvarande är det vakant i delen där terminalen var, säger Ove Skägg, teknisk chef på Ånge kommun.

Annons

Den gamla postterminalen i Ånge gapar fortfarande öde och utan nya hyresgäster.

Intresset från gruppen av gamla Ångebor, med bland annat Lars Lagerbäck i uppställningen, svalnade innan sommaren och frågan som hänger i luften är om lokalen verkligen blev attraktivare efter mångmiljonsatsningen på ett järnvägsspår.

En fråga som får i stort sett samma svar som för sex månader sedan, då den nya spåranläggningen presenterade för första gången.

Läs också: "Vi har ett par intressanta uppslag"

– För närvarande är det vakant i delen där terminalen var, men vi för diskussioner med två intressenter som vi hoppas komma vidare med, säger Ove Skägg, teknisk chef på Ånge kommun.

I det ena fallet handlar det om en hyresgäst som blivit intresserad tack vare spåret, i det andra en som är intresserad tack vare ytorna.

– Det är inte hela terminalen som de här är intresserade av, men det är i alla fall någonting, säger Ove Skägg, som gärna ser verksamhet i huset inom kort.

Parallellt så pågår också arbetet med att utöka omlastningsytorna på andra sidan bangården. Och där har marscherandet gått i betydligt högre fart.

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott i förra veckan så togs beslut om att rekommendera att en närliggande fastighet köps in för 900 000 kronor.

Även det industritält som finns på platsen föreslås att köpas in, vilket betyder ytterligare 300 000 kronor.

– Det är egentligen bara formalia som återstår, säger Ove Skägg.

När utökningen började diskuteras så var också tanken att ytterligare en fastighet skulle köpas in, men den affären har enligt förvaltningschefen gått i stå.

– Där ligger vi lågt tills vidare. Det är den andra fastigheten som vi är mest i behov av och kan dra nytta av från dag ett, säger Ove Skägg.

Mer läsning

Annons