Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirerande måltider på Hussborg

/
  • Hussborg herrgårds Gunnar Dahl hoppas att nysatsningen på inspirationsluncher ska få ett positivt mottagande.

En fredagslunch med extra krydda av inspiration. Det är vad Hussborg herrgård tänker bjuda på under de kommande månaderna.

Annons

De milda dagarna i februari må ha framkallat en och annan vårkänsla, men än återstår det många veckor innan högsäsongen drar i gång på Hussborg herrgård.

Golfbanan ligger ännu dold under ett tämligen stadigvarande snötäcke, och inne på herrgården så råder vardagslunk med ett och annat pulshöjande inslag i form av konferenser och bjudningar.

– Men vi lever även den här tiden på året, och det vill vi nu också försöka att visa lite tydligare utåt, säger herrgårdsföreståndare Gunnar Dahl, med bara några dagar kvar till årets första nyhet – fredagsluncher med inspirerande gäster.

Vad det handlar om är en kombination av lunch och föreläsning, komprimerat och hoptryckt till en timme sista fredagen varje månad.

Och först ut att försöka inspirera måltidsgästerna är GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Jag pratade med Urban om det här för ganska länge sedan, och nu fungerade det att han kommer hit och pratar lite om Giffarna inför den Allsvenska premiären, säger Gunnar Dahl.

Efter det så är det tänkt att ytterligare två fredagar ska följa på samma tema, innan den ordinarie lunchverksamheten börjar varvas upp inför ännu en sommarsäsong.

– Det är inte helt klart vilka fler som kommer hit, men tanken är att det ska vara lite tyngre namn som kan ge lite mer att lyssna på. Det ska vara ett bra nyhetsvärde, förklarar Gunnar Dahl.

Totalt räknar han med att man kan ta emot ett 60-tal lunchgäster varje gång, och det till en prislapp som inte avviker allt för mycket ifrån en vanlig lunchpeng.

– Vi höjer priset lite mot för det vanliga lunchpriset, men det handlar fortfarande om rimliga pengar, anser Gunnar Dahl, som räknar med att fortsätta med konceptet även i höst.

– Vi kör nog på fram till 2016 i alla fall, slutar han.

Mer läsning

Annons