Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte bangen att ta en påse och lyfta bort högarna"

/

Säkert vårtecken bakom medborgarförslag om gratis hundbajspåsar.

Annons

Kung Bores återtåg till kallare breddgrader brukar obevekligen betyda att röster höjs om det hundbajs som sakta men säkert tinar fram och synliggörs.

En av dessa rösthöjare bor i Ånge. Men i stället för att börja skjuta hej vilt mot de fyrbentas ägare så framförs ett konkret medborgarförslag – gratis hundbajspåsar utplacerade på lämplig plats.

– Många hundlådor finns uppsatta, men det hjälper föga när latmasken bitit sig fast. Lata hundägare lämnar kvar högarna på trottoarer, grönområden och vägrenar. Men i många storstäder utomlands finns gratis hundpåsar uppsatta med korta avstånd, och detta tycker jag man bör pröva i Ånge kommun, skriver Ångebon i ett mejl med kommunens gatu- och renhållningsansvarige som mottagare.

Visserligen menar förslagsställaren att den late förmodligen kommer att behålla sitt beteende även om gratis påsar placeras ut.

– Men många med mig är inte bangen att ta en påse och lyfta bort högarna där våra barn ska leka, skriver Ångebon, och fortsätter:

– Kanske kan kommungubbarna också hålla ett öga på miljön och ta bort en hög om det bara finns påsar till hands.

Förslaget avslutas därefter med konstaterandet att kostnaden för kommunen och dess skattebetalare inte borde bli särskild stor om man förser påsarna med någon form av reklam.

– Snygga hållare och snygga påsar ger förhoppningsvis mindre avtinad hundskit på hallmattor och barnkläder, summerar medborgaren sitt förslag.

Ett förslag som mejlets mottagare Pernilla Cederlöf varken förkastar eller lägger högst i prioriteringsordning.

– Det kan kanske bli någonting men det är ingen fråga som jag släpper allt annat för. Och jag tycker faktiskt att det är hundägarens ansvar att ta med sig påsar, säger kommunens gatu- och renhållningsansvarige.

Mer läsning

Annons