Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockeyn vill göra en miljösatsning i Ishallen

/
  • Torbjörn Pettersson hoppas att klubbens ansökan om bygdemedel ska slå väl ut så man kan göra en miljösatsning när det gäller ventilationen och energin i hyllan, bakom honom.

Får några år sedan investerade hockeyklubben i Ånge i en servering och vipläktare i ishallen. Nu har kommunen anmärkt på ventilationen.

Annons

Läktaren kallas populärt för hyllan och kunde byggas med hjälp av bygdemedel. Nu söker föreningen mer pengar för att åtgärda ventilationen. När det ändå ska göras så vill man samtidigt satsa på ett bättre energisystem.

I dag tar vi in luft från ishallen in till hyllan, berättar Torbjörn Pettersson, som är ungdomsledare och projektansvarig för energisatsningen i hyllan.

Den luften vi tar från ishallen har en temperatur på plus fyra grader. Nu har vi tittat på ett system skulle innebära att vi kan utnyttja temperaturen som finns inne i hyllan, med en att konstruktion på ventilationen.

Ishallen ägs av kommunen. Men hyllan äger klubben och genom att kunna utnyttja värmen som finns när ny luft tas in så skulle energiförbrukningen minska.

Det blir miljövänligare och skulle ekonomiskt gynna både klubben och kommunen.

Föreningen har cirka 150 aktiva medlemmar och Torbjörn Pettersson konstaterar att engagemanget bland medlemmarna är stort.

För oss är det en bra lösning att kommunen äger hallen som vi hyr. Eftersom vi är den enda hockeyföreningen så innebär det också att vi får bra tider i hallen. Hyllan äger vi dock själva.

Oavsett om det blir ett ja eller inte på ansökan om bygdemedel så måste ventilationen åtgärdas. Ett ja skulle dock innebära även en miljösatsning, vilket nu klubben hoppas på. Projektet är kostnadsberäknat till 115 000 kronor, varav man söker 95 000 kronor.

Mer läsning

Annons