Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är så glad att vi får fortsätta"

/
  • Malin Kastberg var en av många anställda på som jublade åt torsdagens besked.

Känsloyttringarna efter Trafikverkets besked om att behålla tågledningen i Ånge var av förståeliga skäl många och starka.

Annons

Sällan har en gråmulen och vindpinad torsdag i slutet på mars upplevts så ljus och varm av många Ångebor. Tågledningen, eller "Fjärren" som den fortfarande kallas, blir kvar på orten. Ett besked som fick Facebook att svämma över av glädjeyttringar.

– Det känns helt fantastisk, skriver Jenny Engevi, som liksom sambon David Nordberg har sin anställning vid tågledningen i Ånge.

Hon berättar att de tankar och den oro som funnits sedan uppgifterna om nedläggningen började cirkulera, nu är som bortblåst.

– Personligen betyder det här att vi inte behöver riva familjen och flytta härifrån, och det betyder ju också att tron på Ånge lever kvar vilket förhoppningsvis kommer leda till att fler vill satsa på Ånge. Det är bra för hela Ånge med omnejd, säger Jenny Engevi.

Läs också: Glädjebeskedet: Tågledningen i Ånge räddad

Ungefär samma känslor uttrycker kollegan Malin Kastberg.

– Jag känner mig otroligt glad, både för min egen skull och för ortens. Vi är ett härligt gäng som jobbar tillsammans på Trafikverket i Ånge, så jag är så glad att vi får fortsätta med det, säger hon.

Mer läsning

Annons