Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakthundens dag i Ljungaverk

/
  • Test på permobjörn är en av aktiviteterna under Jakthundens dag.

Nationaldagen innebär inte bara flaggviftande, utan också en hel del viftande med svansar ackompanjerat av gläfs och skall. I alla fall i Ljungaverk, där det i dag åter bjuds in till Jakthundens dag.

Annons

Det är jaktvårdskretsen i Torp som tillsammans med Jägareförbundet och ortens intresseförening skräddarsytt en dag för alla vänner av jakt, inte minst de med fyra ben.

Vid Karlsro flyers klubbstuga så kommer det att bjudas på allt från olika hunduppvisningar till föreläsningar kring rovdjur och jaktetik.

Länsstyrelsen kommer också finnas på plats och berätta om sin kommande björnspillningsinventering, och dessutom en radiostyrd nalle för den som vill testa sin hund på björn.

– Vi har anpassat den här dagen lite utifrån när de kunde komma hit med den, så det är därför vi har Jakthundens dag nu och inte i slutet av maj som det brukar vara, säger Jimmy Wahlsten, som ingår i arrangörsstaben.

Han passar också på att betona att dagen inte enbart är till för jaktintresserade.

– Är man inte jägare men intresserad av vad som händer i våra skogar så tycker jag man ska komma hit. Det kommer bli en jätterolig dag på många sätt, säger Jimmy Wahlsten.

Mer läsning

Annons