Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz och teater för kulturtörstande Ångebor

/
  • Jens

I kväll bjuds det på svängig tradjazz i Ånge, samtidigt som Västerbottensteatern gör ett gästspel i Fränsta.

Annons

Kulturlivet i Ånge kommun fortsätter att sjuda, fast den här gången är det huvudsakligen tillresta aktörer som står i fokus.

I kväll går det att välja på teater eller jazz, och i det förstnämnda fallet i form av Västerbottensteaterns pjäs om författaren Sara Lidman – "Sara, Sara, Sara!" – som sätts upp i Ålsta folkhögskolas gymnastiksal.

– Episoderna vävs samman med en drömsk logik och levandegör på ett nytt sätt Sara Lidman, skriver arrangerande Ånge teaterförening på sin hemsida.

Den som hellre vill uppleva tradjazz får bege sig till Steam club i Ånge där trombonisten Jens "Jesse" Lindgren bjuder på sväng.

– Jesses New Orleans band består av sju av Europas mest meriterade spelmän i genren. De har levt med musiken sedan tonåren och spelat med legenderna i jazzens födelsestad, liksom med gamla och unga i svensk tradjazz sedan femtiotalets revival i Stockholm, berättar Bengt Ingelstam, som tillsammans med sönerna Adam, Jocke och Leon tillhör den sistnämnda skaran.

Spelningen blir "Jesse" Lindgrens andra i Ånge, då han även medverkade som ett av dragplåstren under sommarens tradjazzfestival.

Mer läsning

Annons