Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbig tid för många hundägare

/
  • Lena Hedlund och Camilla Nilsson vet hur hemsk en nyårsafton kan vara både för hundar och deras ägare, och håller tummar för att fyrverkeritiderna ska följas.

– De som skjuter skulle få se hur en livrädd hund ser ut.
Det säger Ångeborna Camilla Nilsson och Lena Hedlund, som båda delar hem med hundar som far illa av fyrverkerier.

Annons

Redan i söndags briserade de första raketerna i närheten av bostadsområdet Mallberget i Ånge. Något som också blev startskottet för dagar av oro och rädsla hemma hos hundägarna Camilla Nilsson och Lena Hedlund.

– Robbie brukar sticka svansen mellan benen och bli helt okontaktbar, och förra nyår så trodde jag han skulle få en hjärtattack, säger Camilla.

– Och Matti brukar försvinna ner i badkaret och krypa in bland rören. Dessutom har han epilepsi, så han kan få ett anfall av stressen, fortsätter Lena.

När de fick veta att kommunen tagit beslut om att begränsa tiden för när det är fritt fram att avfyra raketer så välkomnades det varmt.

– Då vet man i alla fall vilka tider det kommer att smälla och kan åka i väg. Men när det smäller som nu så har man ingen chans att göra någonting alls, säger Camilla, som håller alla tummar för att folk ska förstå och respektera de tider som nämns i beslutet.

För Lena så brukar nyår betyda en utflykt långt ut i skogen, och så lär det bli även i år då det är enda sättet att ge Matti en dräglig tillvaro på nyårsnatten.

– Det är ingen slump att så många hundar anmäls som bortsprungna just efter nyår, säger hon.

Mer läsning

Annons