Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastar in handduken

/
  • Räddningsaktionen för Centrumhuset nådde inte riktigt ända fram, och nu avslutas tankarna på ett andelsägt företagshus.

Projekt Centrumhuset har nått vägs ände. Tecknade andelar räcker inte till för att gå vidare med räddningsplanerna. Men än kan det finnas hopp.

Annons

Det var på tisdagseftermiddagen som beskedet kom på projektets Facebook-sida. Hoppet om att kunna renovera Centrumhuset i Ljungaverk med hjälp av andelsägande går mot ett avslut.

– Kasta in handduken är nog tyvärr det som återstår. Arbetsgruppen kommer inte längre, och de få intressenter som finns räcker inte för att genomföra projektet. Dessutom har det återigen börjat förstöras, så jag är beredd att driva frågan med en rivning, skriver Anders Mjärdsjö, en av initiativtagarna till "räddningsprojektet".

Beskedet åtföljs dock av en brasklapp om att man gärna arbetar vidare med hur området skulle kunna utvecklas efter att huset rivits.

Om det nu inte visar sig finnas en privat kraft som i sista minuten fått upp ögonen för möjligheterna med huset.

– Jag utgår från att kommunen är villig att överlåta fastigheten för en krona till den person eller det företag som kan visa realistiska planer på en framtid för Centrumhuset, skriver Anders Mjärdsjö.

Och intresse finns. I alla fall för att undersöka möjligheterna.

– Jag har en del tankar för huset, och jag vill gärna titta närmare på det, säger Per-Erik Persson, inflyttad företagare på orten.

Från kommunen ser man också positivt på en försäljning om det innebär att byggnaden renoveras.

– Finns det intresse så kan jag mycket väl tänka mig att vi avyttrar det för en symbolisk summa, säger kommunstyrelsens ordförande Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons