Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kö till förskolor i Ånge

/
  • Blivande förskolekompisarna Eddie, Hilda och Kian har redan funnit sig tillrätta i den nya förskolan. Anna Svedbäck, mamma till Eddie och pedagogen Birgitta Norin tar chansen och busar till det lite med småttingarna.
  • Kian Pettersson gillar rutschkanan och tar mer än gärna flera åk.

För första gången på många år öppnade i veckan en ny förskola i Ånge.
– Efter att under flera år tvingats avveckla flera enheter så känns det här fantastiskt roligt, säger Riitta Aho, förskolechef.

Annons

Först lades Regnbågen ner, sedan Östby och senast Lövträdet.

Men trenden har vänt – åtminstone tillfälligt.

I dag står cirka 15 barn i kö till en förskoleplats och i måndags öppnades en helt ny förskola i centrala Ånge.

I den gamla IOGT-NTO-lokalen i Spångbrohuset är det nu inrett i lekfull miljö och tre barn busar omkring när vi hälsar på.

– Det var ju förskola i de här lokalerna för omkring 20 år sedan, så det känns roligt att man kunnat öppna upp igen, säger Birgitta Norin som jobbat som förskolelärare i många år.

Till en början kommer Spångbro förskola enbart att ta emot barn mellan 1-2 år.

– Det är bra att det blir en renodlad småbarnsavdelning, säger Birgitta Norin och får medhåll av föräldrarna.

– Det känns tryggt och skönt att det ännu är en liten barngrupp och att de är i samma ålder. Toppen att de öppnade upp en förskola här i centrala Ånge, säger Anna Svedbäck, förälder till Eddie.

Riitta Aho lämnar om några veckor sin tjänst som chef över förskolorna i Ånge och hon är otroligt glad över att kunna lämna kommunen genom att öppna en ny enhet.

– Jag har fått avveckla tre förskolor under mina sju år, men att avsluta min tjänst i Ånge med att få starta upp en helt ny förskola känns fantastiskt skönt. Det är så roligt att det är så mycket småbarn i Ånge tätort nu och innan vårterminen är slut så har vi nog 14 barn på Spångbro förskola som då är en renodlad småbarnsavdelning.

Innebär det här fler jobb?

– Vi har anställt tre pedagoger, säger Riitta Aho.

Utemiljön vid Spångbro är inte klar ännu och endast ett provisoriskt staket finns uppsatt, men så fort tjälen släppt ska området iordningställas för barnens behov.

Mer läsning

Annons