Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen sumpade rockbar i Fränsta

/
  • Hasse Karlsson berättar om sina planer för Samservice, vilka nu inte kommer att bli av.

Beslutet att inte sälja Samservice innebär att Fränstaborna går miste om en rockbar och samlad samhällsservice.
– Hur försäljningen har skötts är under all kritik, säger Hasse Karlsson, vars bud på 800 000 kronor förkastades.

Annons

Ni vet kanske bakgrunden redan, men här kommer en kort resumé.

I december 2014 meddelade Åfas styrelse att Samservice skulle läggas ut till försäljning med en lägsta prislapp om två miljoner kronor, vilket motsvarade det bokförda värdet på fastigheten. Och i juni gick Fränstahandlaren Hasse Karlsson ut med att han ville köpa fastigheten, dock till ett lägre pris.

– Men den totala investeringen uppgår till två miljoner kronor, sa han då.

Läs också: Han vill miljoninvestera i Samservice

Det budet förkastades dock, och efter semestrarna kom beskedet att Åfa behåller fastigheten och i samarbete med Ånge kommun åter försöker fylla den med verksamhet.

– Mitt bud var skäligt med tanke på vad andra fastigheter har sålts för, säger Hasse Karlsson, som nu vill berätta öppet om vad det är kommunen sagt nej till.

Takida och Stiftelsens frontman Robert Pettersson var också i högsta grad inblandad. Tillsammans så skulle de bland annat bygga upp en restaurang och kaféverksamhet i lokalen med tillhörande uteservering och scen.

– Detta skulle vara det stora dragplåstret. tillsammans med Robbans kontaktnät så tror jag det skulle ha blivit grymt och ett riktigt lyft för Fränsta, säger Hasse Karlsson.

Andra planer som stupar är en samlad samhällsservice, där utlämningen för Systembolaget, paketservice och ombud för Svenska spel och ATG skulle enas under ett gemensamt tak.

– Både Gulf och Östins järnhandel, som har hand om de här sakerna i dag, var beredda att göra en uppoffring för bygdens bästa, berättar Hasse Karlsson, som även hade tagit med sig sin egen butik över gatan.

– Men nu blir det inte så, konstaterar han, påtagligt besviken över att det inte blivit någon politisk debatt kring de olika alternativen.

Läs också: Samservice inte längre till salu

Fotnot: Denna artikel är den första i en serie av artiklar om relationen mellan Fränsta och Ånge kommun, och som kommer publiceras under veckan.

Mer läsning