Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors en förebild för Ånges handlare

/
  • I dag besökeer en Ångedelegation Kramfors för att studera deras arbete med att utveckla den lokala handeln.

I dag besöker en delegation bestående av lokala handlare och näringslivsutvecklare Kramfors för att se om det är där framtiden finns.

Annons

Nej, det handlar inte om någon massflykt av köpmän och handlare som tror att gräset är grönare i Ångermanälvens dalgång än Ljungans dito.

Däremot ser man att det händer framåtsträvande saker i länskollegans centrum. Händelser som är kopplade till handeln och en utveckling som man vill titta lite närmare på.

– Det händer mycket där och det kändes som ett lämpligt avstånd, därför åker vi dit, säger Göran Eriksson, ledare för utvecklingsprojektet där framtiden för den lokala handeln sätts i fokus.

Totalt följde ett tiotal personer med på bussutflykten mot norr. En resa som bland annat kommer innehålla ett besök i Kramfors nya galleria, samt samtal med Kramfors kommunalråd, näringslivschef och den ansvarige för samhällsavdelningen.

Resan är dock bara ett första steg i arbetet gentemot kommunens handlare.

– Vi har precis inlett ett samarbete med Handelns utredningsinstitut som kommer att hålla lite workshops och annat. Sedan är det inte omöjligt att vi gör fler sådan här resor, säger Göran Eriksson innan han äntrar bussen i Fränsta.

Mer läsning

Annons