Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossade ansikte under Träslaget

En ung Bräckebo döms till samhällstjänst för att ha krossat ansiktet på en man under brännbollsturneringen Träslaget 2007. Bräckebon säger att han var så full att han själv inte minns ett skvatt.

Annons
En kille från Västerås var på besök his sin flickvän i Ånge, i juni 2007. De deltog i festligheterna kring Träslaget när Västeråsaren oprovocerat golvades av ett våldsamt knytnävsslag från en okänd man.
Gärningsmannen flydde från platsen, men kunde senare pekas ut som en illa berusad 18-åring från Bräcke. Ynglingen greps, men under transporten till Sundsvalls polisstation mordhotade han poliserna och bet även en polis i handen.
Västeråsaren drabbades av allvarliga skador i ansiktet, och lider än i dag av sviterna. Han tvingades genomgå en avancerad operation för frakturer vid ena ögat och käken. Han kommer att kräva skadestånd av Bräckebon i en separat rättsprocess senare.
Bräckeynglingen säger att han var så berusad att han inte minns något av det han anklagas för. Tingsrätten finner honom skyldig till misshandel, våldsamt motstånd samt hot- och våld mot tjänsteman.
Med rabatt för hans ungdom är straffvärdet en månads fängelse. Bräckebon har aldrig varit i trubbel förut, och tingsrätten ger honom därför chansen i form av villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons