Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturaktörer samlades på Eldnäset

/
  • Peter Gunnarsson hade samlat 30-talet kulturaktörer för att bland annat dra upp riktlinjerna inför sommarens olika arrangemang.

I går samlades ett 30-tal av kommunens kulturaktörer på Eldnäset för att dels dra upp riktlinjerna inför sommaren, men också ta sig en närmare titt på flottningsmuseet.

Annons

Att kommunens kulturaktörer sammanstrålar för att diskutera kulturfrågor och ta del av varandras kunskaper har varit en stående punkt sedan Peter Gunnarsson tillträdde som kulturchef.

Och i går var det dags igen, den här gången på Eldnäset några kilometer från Kölsillre.

– Syftet med de här träffarna är att utveckla och stärka kulturen i kommunen tillsammans, samt dela med oss av tips och erfarenheter, säger Peter Gunnarsson som bland annat hade den lokala kulturplanen uppsatt på agendan.

– Alla som är här kommer även att dela med sig av vad som är på gång i sommar, och vi kommer också att titta på flottningsmuseet och bjudas på underhållning av Marcus Jönsson som kommer hit och spelar, säger Peter Gunnarsson.

Eftersom mötet var förlagt till Eldnäset så nämndes också det underhållsbehov som finns i och kring museet.

– Sargen runt kajkanten behöver renoveras och det behöver även göras en del inomhus, säger Peter Gunnarsson, som har inlett diskussioner med länsstyrelsen i frågan.

– Vi kommer att träffas i sommar för att gå igenom renoveringsbehovet både här på Eldnäset och vid Haverö strömmar. Sedan får vi se om det går att få loss pengar till att göra någonting, säger Peter Gunnarsson.

I det sistnämnda fallet, Haverö strömmar, så finns det dock en positiv nyhet att berätta också, och det är att man nu gjort klart med två personer som kommer hålla kvarnen och kaféet öppet i sommar.

– Ja, det blir Lena Karlberg och Maria Forsberg som har sommartillhåll på Strömnäset som kommer ta hand om det, så det löste sig bra, konstaterar Peter Gunnarsson.

Mer läsning

Annons