Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för fulltecknad konsthelg på Ålsta

/
  • Teckna och måla med modell för kroki och för målning med långa ställningar.

I helgen dukas det upp till målarfest på Ålsta folkhögskola. En tillställning som snabbt fylldes till sista plats.

Annons

Det tog mindre än en vecka från det att annonsen om kroki- och målarhelgen lades ut till att deltagarlistan var fylld till sista plats.

– Vi har haft en sådan här helg tidigare också, och redan då kom det mycket folk. Men den här gången har vi fått sätta stopp och haft reservlistor, berättar Anders Westin, konstnär och drivkraft bakom helgens träff.

Han berättar att det stora intresset också gjort att man vågar stretcha på programmet så att det fyller i stort sett alla vakna timmar under helgen.

– Det är ingen kurs det här. Mer en träff där man kommer och träffas och målar tillsammans, och sedan har gemensam middag på kvällen. Några sover också över, berättar Anders Westin.

Arrangemanget ingår i det program som Ålsta folkhögskola har satt samman för allmänheten i år, och som förutom den nu stundande kroki- och målarträffen bland annat innehåller en bredare konstvecka i mitten av juni också.

– Sedan blev det precis klart att författaren Mikael Niemi kommer hit en heldag. Först ska han jobba med eleverna på allmänna kursen och så blir det författarkafé för allmänheten på kvällen, berättar Kerttu Heiskanen, marknadsförare på skolan.

Mer läsning

Annons