Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade Centerpartiet på morgonen – på kvällen dök Thunefors upp på Sverigedemokraternas scen

/
  • På onsdagsmorgonen meddelade Erik Thunefors att han lämnade Centerpartiet. Samma kväll stod han på Sverigedemokraternas scen i Medborgarhuset Ånge.
  • På onsdagsmorgonen meddelade Erik Thunefors att han lämnade Centerpartiet. Samma kväll stod han på Sverigedemokraternas scen i Medborgarhuset Ånge.

På onsdagsmorgonen kom beskedet att Centerpartiets Erik Thunefors i Ånge lämnar sin plats till förfogande och blir politisk vilde. Samma kväll klev han upp på Sverigedemokraternas scen i Medborgarhuset i Ånge.

Annons

Läs även: Erik Thunefors lämnar Centerpartiet

Först klev Erik Thunefors av uppdraget som kretsordförande i Ångecentern. Han hade då ifrågasatts och kritiserats för att han ofta uttryckt sympatier med invandringskritiska inlägg i social medier.

På onsdagsmorgonen kom beskedet om att Thunefors även lämnar partiet. Samma kväll klev han in på Sverigedemokraternas scen när partiet höll möte i Medborgarhuset i Ånge.

TV: Trots tveksamheter fick SD hålla möte i Ånge – då underhöll Jimmie Åkesson på klaviatur

– Landsbygdsfrågor har varit min stora grej men nu har flyktingfrågan blivit det. Jag har ju försökt att påverka partiet på stämmor och genom att skriva motioner men inte lyckats. Jag har varit obekväm i Centerpartiet och de ville bli av med mig. Men så skulle de här grabbarna komma hit och då fick jag chansen att hänga med här, sa Erik Thunefors under mötet.

Han pratade också om att han oroar sig för kostnader flyktingmottagandet kan innebära för kommunerna och om att olika byggnader, som herrgårdar, i kommunen blivit flyktingboenden.

Tidigare på onsdagen sa Erik Thunefors till Sundsvalls Tidning att han haft fullt upp och inte hunnit tänkte på att eventuellt ansluta till något annat parti sedan han beslutat sig för att lämna Centerpartiet.

Läs även: Erik Thunefors lämnar som kretsordförande i Ångecentern

Mer läsning