Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Letar någon som vill ha toppenjobb

/
  • Munkbysjöns intresseförening efterlyser en arrendator av serveringen på Flataklockens topp.

Munkbysjöns intresseförening efterlyser en arrendator till Sveriges mitt och sommaren på Flataklocken.

Annons

Våren har gjort entré, och om bara några månader så går besöksnäringen in i sin högsäsong. En säsong som gör att jakten på ny arrendator till serveringen vid Sveriges geografiska mittpunkt börjar bli allt mer akut.

– Vi hade en intressent på gång tidigare i år, men den personen fick ett annat jobb så nu tar vi nya tag och hoppas hitta någon som kan göra så att serveringen och restaurangen har öppet i sommar, säger Elisabeth Bergman Eriksson, ordförande i Munkbysjöns intresseföreningen som äger anläggningen på Flataklockens topp.

Läs också: Restaurang Flataklocken lägger ner

Vad som händer om man går bet i jakten på ny arrendator är för tidigt att säga, och det är dessutom en diskussion som man fortfarande hyser goda förhoppningar om att slippa.

– Anläggningen är i bra skick och har ett väldigt fint kök, så vi hoppas och tror att det inte ska vara försent att hitta någon som kan göra någonting bra av det här i sommar, säger Elisabeth Bergman Eriksson.

Samtidigt så finns det också en medvetenhet om att klockan går och att turistsäsongen inte är allt för många månader bort.

– Har vi ingenting klart före första maj så måste vi ta en diskussion om hur vi går vidare, om vi ska hålla stängt eller försöka ha öppet med hjälp av ideella insatser, säger Elisabeth Bergman Eriksson.

– Fast jag hoppas förstås att vi inte ska behöva hamna där, tillägger hon snabbt.

Även kommunens turistbyrå håller tummarna för att landets mest centralt placerade restaurang ska vara öppen i sommar.

– Det är ett unikt besöksmål som trots allt bara finns på ett enda ställe i Sverige, och det brukar vara många besökare som åker dit för att få uppleva det, förklarar Sara Stierna, Ånge naturum och turistbyrå.

– Och att det finns en restaurang på mittpunkten är såklart önskvärt. Det är bra både för turisterna och näringslive, slutar hon.

Mer läsning

Annons