Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungarocken bara några dagar bort: "Tufft att få fram sängplatser"

/
  • På fredag drar Ljungarocken i gång för tredje året i ordningen.

Ljungarocken är bara dagar bort och trycket på sängplatser är högre än någonsin.
Men platserna är näst intill slut.
– Det ringer folk hit varje dag och frågar var de kan ställa husvagnen, säger Åsa Lövmo, turistkommunikatör på Ånge turistbyrå.

Annons

Alla sängplatser är näst intill fullbokade och campingplatserna sinar rejält inför den stundande Ljungarocken.

På fredag drar festivalen i gång och tills dess blir det ett par hektiska dagar för Ånge turistbyrå att försöka hitta platser till besökare.

– Det finns ett par platser lediga på ett Bed & breakfast i Fränsta och någon enstaka plats på campingen träporten, men annars är allt fullt, säger Åsa Lövmo.

Telefonen till turistbyrån går varm och varje dag är det någon som undrar var de kan ställa sin husvagn och frågar om det går bra att ställa den var som helst.

– Alla campingplatser är ju näst intill slut nu och alla vill ju ha så nära till festivalområdet som möjligt, säger hon.

På Ljungarockens officiella Facebooksida flödar inläggen friskt där människor letar efter någon sorts av boende under festivalen.

Nu efterfrågar turistbyrån sängplatser som privatpersoner kan tänka sig att hyra ut till festivalbesökarna.

– Det tufft att få fram tillräckligt många platser, så om det är någon i området som kan erbjuda en sängplats får de jättegärna höra av sig, säger Åsa Lövmo.

För att underlätta situationen har Ånge köpmannaförening även ordnat med gratis bussar till och från festivalområdet under lördagen, så att besökarna även kan leta efter boende i Ånge.

Ljungarocken arrangeras för tredje året i rad och i år uppträder bland annat Ulf Lundell, Hoffmaestro, Takida, Stiftelsen, Clawfinger och Corroded.

Totalt uppträder 12 olika akter under festivalen, som arrangörerna Takida vill kalla den bredaste Ljungarocken hittills.

Enligt Ånge kommun beräknas ungefär 10 000 besökare komma till Ljungaverk under de två dagarna festivalen hålls.

Mer läsning

Annons