Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad hälsodag i Fränsta

/
  • Motion är vad man gör det till och det kan vara väldigt roligt. Hälften av dansgänget från Haverö visade upp linedance. En dans där alla dansar för sig själv men i grupp till olika typer av musik.
  • Motion är vad man gör det till och det kan vara väldigt roligt. Hälften av dansgänget från Haverö visade upp linedance. En dans där alla dansar för sig själv men i grupp till olika typer av musik.
  • Jaemie McMurray får massage av Catharina Larsson och han trivs och kan slappna av när Larssons händer masserar upp musklerna och tar bort knutar.
  • En del av alla besökare tog chansen att simmotionera i kommunens enda badhus.
  • Hälsa kan vara mycket och många mår bra när det är teater och på bilden i mitten längst bort är det skådespelaren Stefan Vårdsäter som spelar upp en pjäs om stress.

Cirka 200 personer tog chansen att titta eller prova på olika former av motion när hälsodagen arrangerade i Fränsta.

Annons
Bakom lördagens begivenheter i sporthallen som inrymmer badhus, gymnastiksal, styrkelokal med mera stod ABF, LO, socialdemokraterna och Ånge kommun.
Dagen invigdes av kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (s) som hoppades att Sverige inte skulle följa i samma spår som USA, när det handlar om folkhälsan.
Tack och lov befinner vi oss 20 år efter, sade han och berättade att det var första gången en hälsodag arrangerades i Ånge kommun.
Det är ett försök för att skapa intresse och visa upp många av människorna som arbetar förebyggande.
Sten-Ove Danielsson hoppades att Sverige inte ska komma ikapp USA när det gäller folkhälsan. Spindeln i nätet för lördagens tema var Anki Meiding, som var lite orolig under förmiddagen.
Det var inte många besökare och lokalerna gapade nästan tomma.
Det kanske är för nära jul och för många julmarknader just nu, funderande hon högt.
Men det blev bättre fram mot eftermiddagen och till slut var det cirka 200 personer som tog chansen. Här kunde de få stifta bekantskap med olika motionsformer. Både fysiska och mentala.
Korpen bjöd in till gymnastik, brandmännen spelade innebandy mot den lokala klubben, det var teater, olika stånd där det erbjöds varor och hälsotjänster, dans med ett gäng från Haverö.
Vi har hållit på i cirka ett år, berättade Marie Malmberg.
Gruppen dansar linedance. En dansform från USA där var och en dansar själv med i en grupp där man tar samma steg enligt ett visst mönster.
Det går att dansa till all sorts musik och är jätte roligt. Vi har medlemmar från sju år upp till 73. Så vem som helst kan vara med.

Mer läsning

Annons