Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många deltagare i helgens konstrunda i Ljungandalen

/
  • Anders Westin deltog åte ri konstrundan och berättade gärna om sitt skapande.
  • Mikael Granlund och Lena Bjelkström gjorde konstrundedebut.
  • Arrangerande Rotary Fränstas Bo Bergman i samspråk med konstnären Rolf Bengtsson.

I helgen har det varit lilla julafton för konstälskare. I alla fall för alla de som passade på att besöka femårsjubilerande Ljungandalens konstrunda.

Annons

På totalt tretton platser runt om I Ånge kommun, från Ovansjö i väster till Torpshammar i öster, så har lokala konstnärer ställt ut och berättat om sitt skapande. En öppenhet som många besökare tog tillfället i akt att ta del av.

En av lokalerna som stod som värd för "konstigheterna" var Ålsta folkhögskola där veteranen Curt Agge samsades om ytorna med Eva Sollander, Rolf Bengtsson, Lena Backman och Anders Westin.

– Jag var inte med de första åren, men sedan dess har jag alltid varit med, säger den sistnämnde i nämnda skaparkvintett, och beskriver Konstrundan som en av årets höjdpunkter.

Några mil längre västerut så fanns två av årets debutanter på plats, Lena Bjelkström och Mikael Granlund, som båda ställde ut tillsammans med Ann Badman i hennes nya och precis färdigbyggda ateljé i Ovansjö.

– Jag är en darrig debutant i år, säger Mikael Granlund med glimten i ögat, och förklarar att det även är hans utställningsdebut.

– Jag testade att hänga några stycken i Sockenmagasinet i Borgsjö i somras, men nu känns det mer på riktigt, konstaterar han, samtidigt som en ny grupp besökare kliver in genom dörren.

Totalt deltog 31 konstnärer i årets konstrunda, många redan inställda på att delta även i nästa år.

Mer läsning

Annons