Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många knallar vill få plats på Mittmarknaden

/
  • Jan-Erik Eriksson och Karl-Evert Ädel  ordnar fram bord till de som kommer på lördag till årets Mittmarknad. Åtta tusen besökare kom ifjol och i år hoppas man på att det ska komma 10 000 besökare.

Över 120 knallar finns på plats nu på lördag när Munkbysjöns intresseförening arrangerar sin årliga \"Mittmarknad\". — Och det är mellan 15 och 20 som står i kö för att få en plats, berättar Jan-Erik Eriksson.

Annons
Det är över 15 år sedan den första marknaden arrangerades i Munbysjön.
Det var Edgar Lorandsson som kom med idén om att vi skulle ordna en höstmarknad. Jag och fler med mig trodde inte på idén. Men naturligtvis skulle vi pröva. Dagen för marknaden trodde jag att jag skulle få stå ensam här vid bygdegården. Någon parkeringshjälp skulle inte behövas. Men vad jag tog miste. Bil efter bil rullade in och till slut var det långa köer efter vägen genom byn med parkerade bilar, berättar Jan-Erik Eriksson.
Marknaden i Munkbysjön är en av få höstmarknader och en marknad där det genuina hantverket och lokalt produceradse livsmedel är till salu.
Det är många andra som velat komma hit och sälja \"krimskrams\". Men det har vi sagt nej till. Vi vill att marknaden ska fortsätta att hålla den klass som den haft redan från början, fortsätter Jan-Erik Eriksson.
Nu kommer försäljarna från Sandviken i söder till Husum i norr.
Det som kommer att finnas att köpa är allt från honung, kläder i älgskinn till bröd och mycket annat. Så de som vill komma hit och hitta bra varor kommer att hitta vad de söker, fortsätter Jan-Erik Eriksson.
Grusplanen framför bygdegården används till sista kvadratmetern för att så många som möjligt ska få chansen att komma och sälja sina varor.
Området tillåter egentligen inte fler stånd. Men vi ska försöka att ändra lite grand så kanske någon fler kan få vara med. Det är helt fantastiskt att vi har så många som står i kö, säger Jan-Erik Eriksson.
Marknaden har också blivit en rejäl inkomstkälla för intresseföreningen i Munkbysjön.
Pengarna som vi får in på marknaden har stor del i att vi kan dra bredband till byn. Så den här dagen är mycket värdefull för oss, slutar Jan-Erik Eriksson

Mer läsning

Annons