Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer sopor hittade i Ånge

Miljökontoret i Ånge har fått in ytterligare anmälningar om att sopor från Söderins gatukök hittats i naturen kring Ånge. Totalt rör sig fynden om 30 sopsäckar.

Annons
Det var i början av april som den första anmälan om sopor i naturen kom in till miljökontoret i Ånge.
Då hade en privatperson hittat sopor i diket efter en väg strax utanför Ånge.
Miljökontoret kunde snabbt konstatera när de letande igenom soporna att de kom från Söderins gatukök i Ånge.
Colamuggar och annat som används i gatuköket låg i soporna. Dessutom hittades brev som var adresserat till gatukökets ägare.
Bara någon dag efter den första anmälan kom det in ytterligare en anmälan om att sopor låg slängda vid det rangertorn som finns vid bangården.
Soporna som hittades låg slängda en bit in i skogen.
Nu har ytterligare sopor hittats. De senaste fynden finns vid den bilskrot som finns något 100-tal meter från rangertornet.
Flera sposäckar har hittats på båda sidor om bilskroten. Och även i de säckarna är det colamuggar och emballage som används vid gatuköket.
Polisen har tillsammans med personal från miljökontoret gjort besök vid de två platserna och nedskräpningen ska nu utredas.
Ägaren till gatuköket förnekar att det är de som har kastat soporna. Men varför skulle någon gräva i deras ta deras soptunnor ta deras sopor och köra ut dem i skogen, säger miljöchefen Karin Wennberg.
Miljökontoret har också gått igenom den sophämtningsstatistik som tekniska kontoret har över alla hushåll och företag där man hämtar sopor.
Och de har inte hämtat ett enda kilo under mars månad. Det är ju mycket märkligt att inte ett gatukök skulle få några sopor. Statistiken för tidigare månader visar också på mycket små mängder. Hur det ser ut för april vet vi ännu inte eftersom rapporterna om sopmängderna kommer i slutet av varje månad, säger Karin Wennberg.
Dryga böter eller fängelse i två år kan straffet bli för nedskräpningen.
Hela ärendet är nu överlämnat till polisen för utredning.

Mer läsning

Annons