Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonorder till Ångeföretag

/
  • Leif Edh och hans företag Remote system i Ånge har tagit hem en order på två miljoner kronor

Remote System i Ånge har fått en provorder på radioelektronik på två miljoner kronor. – Det känns mycket bra, säger företagets ägare, Leif Edh.

Annons
Det är kravet på att elmätarna i Sverige från och med år 2009 ska kunna avläsas på distans som gett Remote System i Ånge storordern.
Vi har fått ordern från ett företag som heter Mitrina. Och vi ska leverera speciella radiokontakter, berättar Leif Edh.
Företaget i Ånge, som är inrymt i den tidigare prästgården, ska också utveckla systemet samtidigt som man ska leverera det.
Det här kommer att innebära att vi kommer att få order på två miljoner årligen från det här företaget i flera år framåt. Men det finns fler företag i landet som är i behov av den teknik som vi jobbar med. Så det ser mycket ljust ut, fortsätter Leif Edh.
Han har för närvarande tre personer anställda i företaget.
Men jag planerar inte några nyanställningar. Istället kommer vi att lägga ut jobb på andra företag i kommunen. Det blir lite av en Smålandseffekt. Att vi tar hjälp av andra när vi får en stororder. På så sätt blir jobben kvar här. Det här är ett nytt sätt att jobba som jag tror på. Vi har också fått mycket hjälp av kommunens företagarcentrum med den här ordern, säger Leif Edh.

Mer läsning

Annons