Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesrikt kafé i Ljungandalen

/
  • Marjo Nilsson och maken Stefan har öppnat gårdsbutik och kafé i lantlig miljö.
  • Inredningen går i gammal stil och är i stort sett orörd efter förra ägaren av huset.
  • På väggarna hänger mängder med tidningsurklipp som berättar om krögarparets resa genom livet.
  • Somriga bakverk ingår i fikautbudet.
  • Lantlig miljö.
  • På gården finns också en hel del djur att hälsa på.
  • Skylten som avslöjar vad som döljer sig bakom träden.

För några år sedan köpte Marjo och Stefan Nilsson en bondgård nära hemmet i Viskan.
Nu har det medföljande bostadshuset förvandlats till gårdsbutik och Minnenas kafé.

Annons

Vid ett tämligen oansenligt vägskäl längs E14 i Viskan sitter en banderoll och skylt som berättar att bakom träden finns Ljungandalens senaste kulinariska tillskott – Minnenas kafé.

I lantlig miljö driver Marjo och Stefan Nilsson sitt nya kafé och gårdsbutik. Ett par som tidigare sysslat med bland annat forsfärder i Ljungan, krögarliv vid Dingersjö värdshus och matlagning åt ingen mindre än Sir Elton John i samband med hans Sundsvallsbesök.

Men numera är det alltså Ljungandalen som gäller för det erfarna krögarparet.

För åtta år sedan köpte de ett hus i Viskan vid gränsen mellan Sundsvall och Ånge kommun, och sedan tre år tillbaka äger man även bondgården som ligger granne med vägkrogen Lost Highway.

– Vi köpte gården för att kunna odla och fick huset på köpet, och med tiden så har den här idén om att öppna kafé mognat fram, berättar Marjo Nilsson.

Och man behöver inte ta många kliv innanför dörrarna innan man förstår vad namnet kommer i från. Husets kakelugnar och möblemang för direkt tankarna bakåt i tiden, och räcker inte det så är väggarna fulla med tidningsurklipp från den resa som makarna Nilsson har gjort.

– När vi köpte huset så följde det med en massa gamla möbler, och vi ville ha kvar det som det var, förklarar Marjo Nilsson.

När vi hälsar på är det fjärde helgen som Minnenas kafé håller öppet, och enligt Marjo så har mottagandet varit väldigt bra.

– En del kommer varje helg. Många vuxna säger att det känns som att komma hem, och de yngre att det är som att besöka mormor, säger Marjo med ett leende.

På menyn står allt från lättare fikabröd till fullvärdiga middagar, och man kan också köpa med sig grödor och matprodukter som framställts på gården.

Ett av rummen fungerar även som inredningsbutik, med textilier och inredning från favoritresmålet Indien.

– Vi kommer också att bygga ett trädäck där man kan sitta och äta, snickarna kommer nu till veckan, berättar Marjo.

Hur långt in på hösten som man kommer hålla öppet är hon inte helt säker på, men som det ser ut så är det i alla fall varje fredag till söndag september ut om vädret är okej.

– Vi funderar också på att ha öppet i december och servera jultallrik med lite småvarmt. Och så kan man alltid boka oss för fester och liknande, säger Marjo Nilsson och återgår till sina kafésysslor.

Mer läsning

Annons