Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittpunkten riskerar nu att stänga

/

De letade efter en arrendator, men hittade ingen. Nu sköter Munkbysjöns intresseförening Flataklocken i egen regi och håller caféet öppet under några veckor.

Annons

I våras efterlyste Munkbysjöns intresseförening en arrendator till Sveriges mitt och sommaren på Flataklocken. Flera personer hörde av sig och var intresserade, men drog sig ur när det väl kom till kritan. Nu är högsäsongen här och ingen arrendator finns att tillgå.

Då valde föreningen att själva sköta serveringen på Flataklocken.

– Vi har haft stora problem med att hitta någon, men nu kan vi i alla fall ha öppet litegrann under sommaren, säger Magdalena Flemström, Munkbysjöns intresseförenings sekreterare.

Under hela denna vecka och även nästa är det Catrine Carlsson från Intresseföreningen som tagit på sig att driva sommarcaféet.

Läs också: Letar någon som vill ha toppenjobb

– Det var självklart för mig att ställa upp när det fattades någon som kunde sköta det. Just nu är det jag och min dotter Lina Holmlund och hennes bonussyster Sandra Melsom som finns här och det är så otroligt många fler besökare än jag någonsin kunnat ana, det är superkul, säger hon.

Sommaren innebär högsäsong för besöksnäringen och Sveriges geografiska mittpunkt är ett populärt resmål för många turister.

Vad som händer efter nästa veckas slut är ännu oklart. Föreningen letar fortfarande efter en arrendator, eller någon annan från föreningen som kan ställa upp och hålla Sveriges Mittpunkt öppen.

– Hittar vi ingen så måste vi börja fundera på att sälja, det kan ju inte bara stå för det kostar ju pengar det med, säger Catrine Carlsson.

Men en försäljning är inget som är aktuellt i nuläget.

– Just nu vet vi inte alls vad som händer efter nästa vecka, men vi hoppas in i det sista att någon kommer och vill arrendera här. Det är väldigt många från hela Sverige som kommer hit och det vore fruktansvärt tråkigt om det måste stå stängt, säger Magdalena Flemström.

Mer läsning

Annons