Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobbningsrapport från Ångeskolorna

Allvarliga kränkningar via internetsajter och hot på fritiden. Det redovisar fränstaskolan i en mobbningsrapport till humanistiska nämnden i Ånge.

Annons
Humanistiska nämnden beslutade år 2002 att mobbningsrappoterf från kommunen skolor ska samlas in och redovisas vid varje nämndsammanträde.
Och i novemberrapporten som sammanställts av humanistiska kontoret finns mobbningsfall bland eleverna i fränstaskolan.
I rapporten som landat på nämndens bord redovisas ett nygammalt fall och där man från skolan pratat med de elever som är berörda. Men även med föräldrarna.
Samtalen med eleverna som förts av skolans rektor och elevvårdspersonalen har dock inte gett några tydliga resultat konstateras i mobbningsrapporten.
I vissa av ärendena på skolan är också polisen och sociala myndigheter inkopplade. Men stora svårigheter uppkommer då konflikterna hänför sig till förhållanden utanför skolan konstateras vidare i rapporten.
Bland kommunensn övriga skolor visar rapporten för november att det är mycket lugnt och inga nya fall av mobbning har rapporterats.
I Alby har det blivit en ökning av kränkande ord och tillmälen. Något som personalen arbetar med. Och i Östavalls skola har man via brev hem till föräldrarna arbetat med att skapa en gemensam syn omkring kränkningar och mobbning.
Lite oroligt är det också bland eleverna i Fågelboskolan bland flyktingbarnen på grund av osäkerheten om den nya asyllagen konstateras i mobbningsrapporten.

Mer läsning

Annons